Arte y colección como cultura

Arte y colección como cultura

L'art és la manera que té un artista a expressar una visió sensible sobre el món, ja siga real o imaginari. Mitjançant recursos plàstics, lingüístics o sonors, l'art permet expressar idees, emocions, percepcions i sensacions. Gràcies a l'art som el que som, perquè el seu valor cultural traspassa la nostra fina pell per a fer-nos sentir i entendre la vida d'una forma diferent i especial.

Des de pintors, escultors, músics fins a literaris creen obres a través de l'art on representen la manera de veure la vida, desenvolupen el seu costat creatiu i utilitzen aquest mitjà com a canal d'expressió. Aquestes obres arriben al públic transmetent-los emocions i sentiments que moltes vegades no havien experimentat en anterioritat. 

A través de les diferents disciplines artístiques, un artista pot expressar el que és i el que sent mitjançant una infinitat de formes i tècniques, ja siguen de manera visual o sonora. És una realitat que l'art és un dels components més importants de la cultura. Com a societat estem obligats a cuidar-la i fomentar-la, perquè la cultura és l'eix que ens identifica com a persones.

Existeixen diferents tipus de cultures que varien segons els elements que les componen i construeixen la seua identitat. La cultura és transmesa de generació en generació i l'art és un component fonamental en tota cultura. 

Per a acabar, deixem un poema que va realitzar el poeta Jorge Eduardo Eielson en el Dia Mundial de la Poesia, on fa reverència a la importància de la figura de l'artista, el baluard i responsable de crear art i per tant cultura.

 

Ser artista

És convertir un objecte qualsevol
En un objecte màgic
És convertir la desventura
La imbecil·litat i el fem
En un mantell lluminós
És patir dia i nit
D'una malaltia enlluernadora
És assaborir el futur
Fer olor la immensitat
Palpar la soledat
És mirar mirar mirar mirar
És escoltar el cant de *Giotto
El sanglot de Van Gogh
El crit de Picasso
El silenci de *Duchamp
És desafiar a la raó
A l'època
A la mort
És acariciar dona i fills
Com si foren teles i pinzells
És acariciar teles i pinzells
Com si foren armes de combat
És acariciar armes de combat
Com si foren tubs de colors
És acariciar tubs de colors

 

Coneix al nostre especialista en art de Mondúv.