El comercio local se sube al tren de la digitalización de la mano de los marketplaces

El comercio local se sube al tren de la digitalización de la mano de los marketplaces

Encara que no ho semble a simple vista, adquirir productes en el comerç local ajuda a impulsar l'economia de la teua localitat. La xarxa de comerços que conforma un municipi és part del seu interés turístic, cultural i social, per tant, el suport a aquests negocis és imprescindible per a la supervivència del lloc en un futur no gaire llunyà.

 


A més, comprar en comerços locals ajuda a fomentar la socialització de les persones, perquè en comprar en grans multinacionals la seua atenció és menys personalitzada. Si es contribueix amb el xicotet negoci del teu veí es millora la interacció entre persones, i pots rebre una atenció més personalitzada i de confiança, perquè… qui millor que el teu veí voldrà el millor per a tu?

 


D'altra banda, en alguns casos els productes del comerç local són més cars que en grans empreses pel fet que la seua qualitat sol ser major, ja que això evita molts problemes al comerciant a l'ésser una venda més directa. Aquest fet és beneficiós tant per al consumidor, com per al venedor.

 


Uns altres dels aspectes importants del comerç local és el seu compromís amb el medi ambient. Els negocis de la teua ciutat afavoreixen l'ecologia i sostenibilitat, ja que no és necessari fer desplaçaments llargs amb vehicles que perjudiquen el benestar del medi ambient, a causa de la seua contaminació en utilitzar-los.  

 

No obstant això, el comerç local també necessita expandir-se i oferir un millor servei per als seus clients. Per això, i davant l'auge de les compres per internet els negocis locals precisen d'un Marketplace per a poder fer arribar els seus productes a més persones i així garantir la seua supervivència. Que el comerç local s'adapte a un ecommerce porta una sèrie de beneficis per al consumidor, com una major comoditat de compra i una llibertat horària per a adquirir els productes.