Alimentos y bebidas refrescantes para este verano

Alimentos y bebidas refrescantes para este verano

Alvocat

Si hi ha una fruita que està de moda en els últims anys és l'alvocat. L'alvocat a part de tindre un sabor molt peculiar aporta una sèrie de beneficis per a la salut de les persones. Aquesta fruita està carregada de greix saludable per al cos, és rica en vitamina E, que protegeix les membranes de les cèl·lules, aporta vitamina C i una mica de provitamina A. A més té una varietat de minerals com: potassi, magnesi, fòsfor, ferro, coure i zinc.

És aliment recomanable per a esportistes i embarasses, pel fet que aporta energia al cos. D'altra banda, contribueixen a millorar la salut cardiovascular de les persones, relaxa el sistema nerviós, és bo per a la vista i prové d'arrugues.

    

Granissat de llima 

El granissat de llima té la virtut de refrescar-nos, ajudar-nos a baixar la temperatura corporal i hidratar-nos i alhora, estimular-nos l'apetit, per la qual cosa resulta excel·lent a l'hora de l'aperitiu o a la del berenar.

A qui no li abelleix un granissat de llima en una terrassa o en el sofà de la seua casa? 

    

Meló d'Alger

El meló d'Alger és l'aliment per excel·lència de l'estiu. Això es deu al fet que és una fruita amb un alt contingut d'aigua que pot aprofitar-se per a complementar la hidratació i la dieta dels mesos més calorosos de l'any. A més, és un aliment que afavoreix a la salut de les persones, ja que es tracta d'una fruita que conté licopé, un tipus de substància antioxidant. A més, gràcies a la quantitat d'aigua que tenen, conté en elles quantitats apreciables de diverses vitamines i minerals com a magnesi, potassi, fibra i hidrats de carboni.  

    

Pastissos

Els pastissos són un aliment que s'associen a celebració, festa i diversió. Menjar trossos de pastís a l'estiu també és refrescant, pel fet que la seua conservació es manté millor en frigorífics. Però menjar pastissos també pot aportar beneficis a les persones, ja que gràcies a consumir aquest aliment també ingerim aliments saludables com a llet, fruita… Per exemple, un pastís de llima serà altament digestiu, un de maduixa serà depuratiu i un de coco serà diürètic. A tot això, podem afegir qualsevol tipus de fruita que vulguem i beneficiar-nos de manera directa de totes les seues propietats.

Sempre que es consumisca de manera moderada serà beneficiós per a la salut de les persones, ja que cal no oblidar que tota dieta ha de tindre un mínim de sucre en elles.

    

L'orxata en totes les seues variants

Res més estiuenc i valencià que una bona orxata, una agradable beguda vegetal, que podem fer amb xufes, ametles i #altre fruita seca, extraient-los la polpa i filtrant-les convenientment per a obtindre una beguda refrescant i delicada, que encara que no siga una llet vegetal, sí que té textura làctia.

    

Olives

Les olives són un aliment que no poden fallar en qualsevol dieta mediterrània. El fruit de l'olivera posseeix una aportació calòrica baixa. És un aliment amb greix saludable i *polifenoles. Una font de fibra dietètica molt fàcilment digerible, perquè la seua relació lignina/cel·lulosa és menor de 0,5. 

Una aportació de tots els aminoàcids essencials que també destaca pel seu contingut en vitamines, provitamina A i vitamina E, i minerals, especialment el calci, el ferro o el magnesi.

A qui no li sembla un bon plan estar en la terrasseta de bar amb el seu refresc i les seues olives per a acompanyar? 

    

Cloïsses

Les cloïsses són un mol·lusc bivalve que habita en les arenes de la riba de rius i mars. Es poden emprar en gran quantitat de plats com a arrossos, guisats o bé cuinats com a plats únics. 

Aquest aliment a part de ser refrescants per a temperatures altes, aporten una sèrie de beneficis per a les persones, ja que són un menjar d'un gran valor nutricional pel fet que té un baix contingut calòric i ens aporta proteïnes, vitamines, especialment del grup B, minerals com a ferro, potassi, seleni i calci. Tot això, unit al seu baix contingut en greixos i sucres les fa un aliment molt beneficiós per al nostre organisme. 

    

Tofu

Encara que no ho cregues el *tofu és un aliment refrescant per a aquest estiu. El *tofu és una massa concentrada en proteïnes que constitueix una espècie de formatge elaborat amb beguda de soja que posteriorment es cou, es refreda i es presenta en diferents textures.

El tofu posseeix un mínim de greixos instaurats, està lliure de colesterol, ofereix molt ferro i xicotetes quantitats de calci, potassi, fòsfor i vitamina A. És un aliment perfecte per a dietes la finalitat de les quals és aprimar, pel fet que assacia fàcilment i té grans proporcions de proteïnes. A més és un aliment 100% vegetarià.

    

Sagnia

Per a molts, sembla que l'estiu no ha arribat fins que es prepara la primera sagnia, la beguda que demanen nacionals i turistes i que cada estiu serveix per a acompanyar truites, berenars a la platja, triomfant en cases particulars i quiosquets

I tu… eres de demanar-te sagnia?